GATEAU DI RICOTTA

by lunedì, maggio 2, 2016
FacebookPinterestTwitterWhatsAppEmailShare

È una torta soffice e molto gradevole soprattutto per chi ama la ricotta ed è molto semplice da fare perché non contiene farina ma solo ricotta. Per questo motivo è indicata anche per chi è intollerante al glutine. È un dolce che piace sia ai grandi che ai piccini ed è perfetto sia come gustosa merenda che come soffice dessert di fine pasto.

Food.gateu.ricotta

Ingredienti:

100g di cioccolato

500g di ricotta di pecora fresca

150g di zucchero

4 uova

Preparazione:

Montare le uova con 150g di zucchero, incorporare la ricotta setacciata

finché non diventerà un composto omogeneo. Aggiungere il cioccolato tagliato a pezzettini. Versare l’impasto in una tortiera imburrata di 24 cm di diametro. Cuocere in forno riscaldato a 170 °C per circa 40 minuti, o finché sarà dorata in superficie.

Buon appetito!

———————————————-

GATEAU WITH “RICOTTA”

It is a soft and very pleasant cake especially for those who love “ricotta” and is very easy to do because it does not contain flour but only “ricotta”. For this reason it is also suitable for those who are intolerant to gluten. It is a dessert that appeals both adults and children and it is perfect as a tasty snack or as soft dessert after a meal.

Ingredients:

100g chocolate

500g fresh sheep’s ricotta

150g of sugar

4 eggs

Preparation:

Beat eggs with 150g sugar, stir in the sifted ricotta cheese

until it becomes a smooth paste. Add the chopped chocolate into small pieces. Pour the batter into a buttered 24 cm in diameter. Bake in oven heated to 170 ° C for about 40 minutes, or until browned on the surface.

Enjoy your meal!

Chis Gonçalves

2
FacebookPinterestTwitterWhatsAppEmailShare

1 Response
  • Jonnie
    ottobre 10, 2016

    That is such a hard line to walk – between sharing enough to make your story interesting and &#22&0;real2#8821; and not sharing too much as to lose your sense of privacy. Something I – and I’m sure lots of others – struggle with everyday. Congrats on gaining clarity and focus!

What do you think?

Il tuo indirizzo email non sarà pubblicato. I campi obbligatori sono contrassegnati *